Till min vän Lena som ville ha ett gott tips på något med Kassler!













Antal portioner: 6
Ingredienser

800 800 g kassler
1 1 gul paprika
2 2 krukor bladsallat
Pesto:
3 3 dl basilikablad (2 krukor)
25 25 g pinjenötter
4 4 msk olivolja
1 1 dl riven parmesanost
1/2 1/2 tsk salt

  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

Gör så


Antal portioner: 6
Ingredienser

800 g kassler
1 gul paprika
2 krukor bladsallat
Pesto:
3 dl basilikablad (2 krukor)
25 g pinjenötter
4 msk olivolja
1 dl riven parmesanost
1/2 tsk sal




Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Grilla paprikan med skinnsidan uppåt i 15 minuter. Lägg paprikorna i en plastpåse i kylen i 30 minuter. Dra loss skalen och skär i strimlor.

2. Pesto: Hacka basilikabladen grovt och riv parmesanosten. Mixa basilika och nötter. Tillsätt parmesanosten och olivoljan i en fin stråle. Häll ut röran ur mixern. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt.

3. Skölj sallatsbladen och lägg dem runt kanten på ett serveringsfat. Skär kasslern i tunna skivor och lägg den i en ring ovanpå. Placera paprikastrimlorna i mitten och klicka peston ovanpå kasslern före servering.



Lycka till min vän om man vill kan man lägga paprikan i en marinad med :
1 st riven vitlök
1 dl olivolja
½dl balsamico vinäger
2 msk svartpeppar
2 msk havs salt
2 msk honung
Detta blandas bara ihopa och hälles i en påse (gärna dubbla) ner med paprikan och tillslut och låt paprikan ligga i påsen över natten !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0