Stinas goe Chokladkaka med färska bär å en rödvinsoch hallonsås

6 ägg
juice från 1 citron
375 g mörk choklad
1,2 dl vispgrädde
100 g smör
Apelsinchips (cirka 25 st):
1 ananas, skalad och tunt skivad
2 1/2 dl vatten
340 g strösocker
Garnering:
Jordgubbar, physalis och hallonsås
1 citron
Receptet är anpassat för en elegantare dessert, men för hemmabruk kan man baka kakan i en vanlig springform eller i en braspanna och skära i rutor. Tänk på att kniven måste sköljas i varmt vatten när man skär, annars klibbar det. Det tar cirka 5–6 timmar för kakan att svalna innan man kan skära, gör därför kakan dagen innan. Gör man den eleganta varianten stelnar det på 1–2 timmar.
Sockerkaksanslag (”tårtbotten”) skuren i 1/2 tjocka skivor läggs i botten på 12 stycken ringformar med 7 cm diameter.
Chokladkakan:
Smält smöret. Smält ner chokladen i smöret och blanda väl. Vispa ägg och citronjuice cirka 1 minut, blanda i grädden. Blanda med chokladen. Häll i formarna. Grädda 15–20 minuter i 120° varm ugn. Kakan ska ha stelnat på ytan.
Apelsinchips:
Koka upp vatten och socker, tillsätt 1 dl färskpressad citronsaft. Lägg ner apelsinskivorna i sockerlagen i cirka 30 minuter. Lägg skivorna på en ”evighetsbakduk” (silikonmatta) och torka i ugnen på 75–85°. Det brukar ta 1–2 timmar beroende på fuktigheten i apelsinen och på hur tjocka skivorna är. Låt svalna till rumstemperatur.