Satlinbakad Entreôte med rostade rotgrönsaker!

Ingredienser
1 kg entrecote
4 st vitlöksklyftor, skalade och halverade
Saltdeg
2 st äggvitor
1 kg grovsalt
Rotfrukter
8 st morötter 2 st silverlökar, halverade
2 st bananschalottenlökar
Kastanjer, snittade
2 st citroner
Tomas smör
200 g smör, rumstempererat
2 msk sardeller, hackade
1 st citron, rivet skal
1 msk rosmarin, färsk alt 1-2 tsk torkad
Svartpeppar från kvarn, efter smak
Ägguleshot
4 st äggulor
Salladslök, finskuren
4 msk japansk soja
Några droppar sesamolja, ca 3 st per nubbe
Några droppar worcester sauce, ca 4 st per nubbe
Några droppar tabasco, ca 2 st per nubbe
Chiliflakes, torkade
Limeklyftor
Tips
Saltdeg
Du kan eventuellt behöva göra lite mer saltdeg då det går åt mer än vad man tror. Köp lite extra salt och ägg för säkerhets skull. Det är viktigt att låta skalet vara kvar på rotfrukterna, de blir för salta annars. Se bara till att tvätta de ordentligt.
Gör så här
1. Saltdeg och kött
Sätt ugnen på 130 grader.
2. Slå sönder äggvitorna med ett par tag med vispen.
3. Rör ner saltet och jobba med smeten. Ju mer du jobbat den desto bättre blir den. Känns den för lös är det bara att ta mer salt.
4. Skär små snitt i köttet och tryck ner vitlöken.
5. Bryn köttet runt om.
6. Lägg i en form och skopa saltdegen runt köttet.
7. Sätt in köttet i ugnen och stek till innertemperaturen är 54 grader.
8. Ta ut och låt vila, så att temperaturen höjs till ca 57 grader.
9. Rotfrukter
Lägg oskalade och tvättade rotfrukter i en form tillsammans med den hela citronen. Lägg allt tätt och häll saltdeg över allt.
10. Baka rotfrukterna i ungefär 45-60 min beroende på storlek - man kan känna på rotfrukterna med en provsticka innan man serverar.
11. Smör
Blanda alla ingredienser och smaka av. Det ska var en kraftig smak, man ska alltså känna tydligt att det är sardeller, citron och rosmarin.
12. Shot
Ta fram 4 nubbeglas eller andra mindre små koppar.
13. Skiva löken lite på sniskan tunt, tunt.
14. Lägg lite lök i botten.
15. Häll i 1 matsked soja i varje glas.
16. Droppa på sesamolja, worcester sause, tabasco och avsluta med några chiliflakes.
17. Sätt en lime klyfta på kanten