Morotskaka med läcker glasyr å små hemma gjorda morötter

Antal portioner: 10
Ingredienser

 4 dl socker
 3 dl matolja
 4 ägg
 5 dl mjöl
 2 tsk bikarbonat
 1 tsk salt
 ev 2 tsk kanel
 7 dl morötter
 1 dl hackade pecannötter
Glasyr:
 120 g philadelphiaost
 35 g smör
 1 tsk vaniljsocker
 225 g florsocker
Till dekoration:
marsipan
röd och gul hushållsfärg
blad av citronmeliss

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Riv morötterna på grova sidan av rivjärnet. Hacka nötterna grovt. Vispa socker och olja krämigt och vitt. Tillsätt ett ägg i taget.

2. Blanda mjöl, bikarbonat/bakpulver, salt och eventuellt kanel. Rör ner sockerblandningen. Tillsätt rivna morötter och nötter. Fyll i smord och mjölad bakform. Grädda i 1 timme. Låt kakan stå i formen en stund innan den stjälps upp. Låt kakan kallna helt. Hit kan kakan förberedas.

3. Morötter: Blanda marsipan med gul och röd hushållsfärg till en orange massa. Forma morötter och sätt blad av citronmeliss som stjälk.

4. Glasyr: Rör ihop philadelphiaost, rumstempererat smör, vaniljsocker och florsocker till en slät smet.


Bred över den kalla morotskakan. Garnera med morötter gjorda av marsipan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0