Morgondagens meny!
Hej vänner ! Ibland kan det ställa till det när man får gäster som man adrig träffat förut!!! Dvs Sambons son med flickvänn kommer på middag i morgon och jag lagar gärna god mat som alla tror är advancerad som i självaa verker bara tar max 30 min per rätt!
Men eftersom jag sällan gör vegetarsk mat så blev jag nu lite ställd mot väggen eftersom denna flickvännen nu är vegetarian! UMMM Suck det innebär att jag måste anstränga hjärnan lite extra!
Men jag kommer att göra heta falafels med korriander,vitlök och chilli till detta en tomat, bön och rödlökssallad med en topping av ruccola dip som serveras med friterat Libabröd.
4 portioner:
1 burk a 250g kikärtor
50g färsk korriander
½st riven kingsolo vitlök
½ Färsk röd chilli utan kärnor
1 tsk socker
1 tsk svartpeppar
½ dl rostade Hasselnötter
1 tsk salt
Allt detta males ner i en matberedare till en jämnsmet.
Häll i ett par droppar olioljaså atrt det binder sig .
Låt stå i kylen 30 min .
Tomat,bön och södlökssalladen:
12 st Coctailtomater gärna mixade färger delas på mitten och sedan på mitten igen !
1½ st Rödlök (beroende på stl) finhackad
1 burk a 250 g blandade bönor (ej kikärtor) som skall sköljas väl!
Blanda i hopa detta i en skål!
Krydda upp med:
1 msk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Saften och skalet av en ½ lime
Lägg detta i en mortel och gör en rejäl gegga mojja!
Fin hacka ner
25g basilika
25g bladpersilja
och strö över salladen vid serveringen !
Ruccola dippen:
2 dl turkisk yoghurt
Mixa
75 gram Ruccola
1krm salt
1 krm hel svart peppar
1 msk olivolja
i en matberedare till en slät olja, som du sedan vänder ner i den turkiska Yoghurten!
Till Liba bröden:
2 st Äkta Liba bröd
2 dl frityr olja
Dela ner ett bröd i 1/4
Hetta upp oljan ca 170 grade och fritera sakta bröden på svag värme!
Servering: Lägg 2 brödskivor sidan om varandra tag lite ruccolasallad och lägg i bottten toppa med bön och tomat röran ! Lägg 4 st falaffel bollar ovan på röran och toppa med lite av ruccoladipen. Dekorera med ett par späda kvistar Korriander!
Bilder kommer i morgon eftersom jag aldrig gjort denna rätten och fotograferat den!
Men eftersom jag sällan gör vegetarsk mat så blev jag nu lite ställd mot väggen eftersom denna flickvännen nu är vegetarian! UMMM Suck det innebär att jag måste anstränga hjärnan lite extra!
Men jag kommer att göra heta falafels med korriander,vitlök och chilli till detta en tomat, bön och rödlökssallad med en topping av ruccola dip som serveras med friterat Libabröd.
4 portioner:
1 burk a 250g kikärtor
50g färsk korriander
½st riven kingsolo vitlök
½ Färsk röd chilli utan kärnor
1 tsk socker
1 tsk svartpeppar
½ dl rostade Hasselnötter
1 tsk salt
Allt detta males ner i en matberedare till en jämnsmet.
Häll i ett par droppar olioljaså atrt det binder sig .
Låt stå i kylen 30 min .
Tomat,bön och södlökssalladen:
12 st Coctailtomater gärna mixade färger delas på mitten och sedan på mitten igen !
1½ st Rödlök (beroende på stl) finhackad
1 burk a 250 g blandade bönor (ej kikärtor) som skall sköljas väl!
Blanda i hopa detta i en skål!
Krydda upp med:
1 msk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Saften och skalet av en ½ lime
Lägg detta i en mortel och gör en rejäl gegga mojja!
Fin hacka ner
25g basilika
25g bladpersilja
och strö över salladen vid serveringen !
Ruccola dippen:
2 dl turkisk yoghurt
Mixa
75 gram Ruccola
1krm salt
1 krm hel svart peppar
1 msk olivolja
i en matberedare till en slät olja, som du sedan vänder ner i den turkiska Yoghurten!
Till Liba bröden:
2 st Äkta Liba bröd
2 dl frityr olja
Dela ner ett bröd i 1/4
Hetta upp oljan ca 170 grade och fritera sakta bröden på svag värme!
Servering: Lägg 2 brödskivor sidan om varandra tag lite ruccolasallad och lägg i bottten toppa med bön och tomat röran ! Lägg 4 st falaffel bollar ovan på röran och toppa med lite av ruccoladipen. Dekorera med ett par späda kvistar Korriander!
Bilder kommer i morgon eftersom jag aldrig gjort denna rätten och fotograferat den!
Kommentarer
Trackback