Lördags mys på hög nivå

CHEVICHE PÅ PLIGRIMSMUSSLOR!!!!
Antal portioner: 4
Ingredienser
8 st pilgrimsmusslor
0.5 st röd paprika
0.5 st skalad gurka
1 st skalad schalottenlök
25 g färsk bladpersilja
1 dl olivolja
Rivet skal från 1 lime
Saft från 3 lime
0.5 msk flytande honung
0.5 st färsk chili
0.5 msk hel kummin
Salt och svartpeppar!
Gör så här
1. Dela musslorna i tunt och lägg i en vid skål. Pressa över limesaften och låt stå.
2. Skär paprikan i tärningar, finhacka persiljan. Skär gurkan med en osthyvel.
3. Finhacka chilin, hacka löken och blanda ner allt i skålen med musslorna.
4. Riv i limeskalet och avsluta med olivolja. Salta och dra rejält med svartpepparn.
Kommentarer
Trackback