Lök och löjromspizza på smördegsbotten

Ingredienser
1 rulle smördeg (250 g)
1 knippe gräslök
2 st schalottenlök
1 st rödlök
0.5 st purjolök
3 dl lagrad svensk ost
1 dl crème fraîche
100 g löjrom
2 msk rapsolja
Dill
Vitpeppar
Salt
Gör så här
1. Riv osten.
2. Rula ut smördegen på en långpanna.
3. Fördela osten jämnt över degen.
4. Strimla löken och lägg den på osten och degen.
5. Toppa med lite ringlad olja.
6. Salta och peppra smördegspizzan.
7. Grädda på 200 grader i ca 12 minuter
8. Låt pizzan svalna något och klicka sedan ut både rom och crème fraîche.
9. Toppa med fint hackad gräslök och några dillvippor.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback