Fikon och lökar i vinäger med Dukkah

Ingredienser
1dl dl olivolja
1.5 dl balsamvinäger, mörk
1 dl socker, mörkt
Ca 10-15 st små steklökar
4 st fikon, färska, hela
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg lökarna i ljummet vatten så blir de lättare att skala.
3. Skala lökarna och halvera fikonen.
4. Lägg lökarna i en ugnsfast form.
5. Salta och peppra.
6. Ringla över lite olivolja.
7. Baka lökarna i ugnen i ca 15 minuter
8. Blanda ihop vinägern med oljan o
9. Lägg lökarna i en burk tillsammans med fikonen.
10. Häll lagen över lökarna och låt stå i kylen över natten.
11. Servera med lite gorgonzola/mascarpone och lite dukkah till!
DUKKAH
1 dl skalad och skållad rostad mandel som
1 dl Rostade hasselnötter
1 msk garamasala
Svartperrar och Salt
1. Rosta nötterna i en torr stekpanna. De ska bli gyllenbruna.
2. Krossa dem i en mortel eller i en mixer tillsammans med garam masalan och en nypa salt och peppar!