Fikon och lökar i vinäger med Dukkah

Ingredienser

 1dl dl olivolja
 1.5 dl balsamvinäger, mörk
 1 dl socker, mörkt
Ca 10-15 st små steklökar
 4 st fikon, färska, hela
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg lökarna i ljummet vatten så blir de lättare att skala.

3. Skala lökarna och halvera fikonen.

4. Lägg lökarna i en ugnsfast form.

5. Salta och peppra.

6. Ringla över lite olivolja.

7. Baka lökarna i ugnen i ca 15 minuter

8. Blanda ihop vinägern med oljan o

9. Lägg lökarna i en burk tillsammans med fikonen.

10. Häll lagen över lökarna och låt stå i kylen över natten.

11. Servera med lite gorgonzola/mascarpone och lite dukkah till!


DUKKAH

1 dl skalad och skållad rostad mandel som
1 dl Rostade hasselnötter
1 msk garamasala
Svartperrar och Salt

1. Rosta nötterna i en torr stekpanna. De ska bli gyllenbruna.

2. Krossa dem i en mortel eller i en mixer tillsammans med garam masalan och en nypa salt och peppar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0