Mat bloggen !!!
Mat bloggen är tillbaka och under uppdaternig ! Men nya och gamla recept !!!
Man kan blogga om mycket sitt liv , sina sopor ,onödiga saker ja eller varför inte om mat alla skall vi ju äta och då delar jag gärna med mig av min matkonst och mina recept!!! Hoppas att det kan vara till någon nytta!!!
Matlagning är en konst som man kan leka fram! Blanda färger och former, smaker och upplevelser mat är något som skall avnjutas i rätt atosfär !!!
Nej nog tjatat om detta nu skall det bloggas nya recept från helgens upplevelse!
Eftersom ja lever med en toppen man som ser till att jag får dom bästa råvarorna !!!
Fredagens inköp var en Ooootroligt super fin Oxfilé från Svinarp Så otroligt mör och fin att den smälte i munnen!
Nu hade vi ju en del att fixa å trixa med så det skulle gå snabbt att göra i ordning den !
Jag pustsade den vilket inte var så svårt för de var nästa ingent att tsa bort! Sedan rullade jag den i en blandning på Gourmetsalt och grovmalen svart peppar.
Hällde olivolja och en klick smör i pannan och lät det bryna ihopa!
Brynte filén ca 1,5 min på varje sida.
Sendan körde jag den på på låg värme ca 140 grader ca 25 min.
Till detta serverade jag en Kantarellsås som är bus enkel att göra !
Bus Enkel är ett ord som ni kommer träffa på ofta här på min blogg!
Till Kantarellsåsen behövs:
500g kantareller
2 st scharlottenlökar
3dl grädde
1 dl vitt vin
Oxbuljong
Salt
Peppar
2 msk maizenamjöl
Smör
Så här gör man :
Rensa och borsta rent svampen.
Skala och fin hacka Scharlottenlöken
Smält lite smör i en panna och fräs lök och svamp .
Häl på det vita vinet och låt sjuda i hopa detta!
Tilsätt en klick buljong.
Och sedan grädden smaka av med salt och peppar. Red av såse med en maizena redning och vips är den klar!!!
Till detta serverade jag hemma gjorda pommes gjorda på Bakpotatis!!! Testa själva de var ur gott!!!
Man kan blogga om mycket sitt liv , sina sopor ,onödiga saker ja eller varför inte om mat alla skall vi ju äta och då delar jag gärna med mig av min matkonst och mina recept!!! Hoppas att det kan vara till någon nytta!!!
Matlagning är en konst som man kan leka fram! Blanda färger och former, smaker och upplevelser mat är något som skall avnjutas i rätt atosfär !!!
Nej nog tjatat om detta nu skall det bloggas nya recept från helgens upplevelse!
Eftersom ja lever med en toppen man som ser till att jag får dom bästa råvarorna !!!
Fredagens inköp var en Ooootroligt super fin Oxfilé från Svinarp Så otroligt mör och fin att den smälte i munnen!
Nu hade vi ju en del att fixa å trixa med så det skulle gå snabbt att göra i ordning den !
Jag pustsade den vilket inte var så svårt för de var nästa ingent att tsa bort! Sedan rullade jag den i en blandning på Gourmetsalt och grovmalen svart peppar.
Hällde olivolja och en klick smör i pannan och lät det bryna ihopa!
Brynte filén ca 1,5 min på varje sida.
Sendan körde jag den på på låg värme ca 140 grader ca 25 min.
Till detta serverade jag en Kantarellsås som är bus enkel att göra !
Bus Enkel är ett ord som ni kommer träffa på ofta här på min blogg!
Till Kantarellsåsen behövs:
500g kantareller
2 st scharlottenlökar
3dl grädde
1 dl vitt vin
Oxbuljong
Salt
Peppar
2 msk maizenamjöl
Smör
Så här gör man :
Rensa och borsta rent svampen.
Skala och fin hacka Scharlottenlöken
Smält lite smör i en panna och fräs lök och svamp .
Häl på det vita vinet och låt sjuda i hopa detta!
Tilsätt en klick buljong.
Och sedan grädden smaka av med salt och peppar. Red av såse med en maizena redning och vips är den klar!!!
Till detta serverade jag hemma gjorda pommes gjorda på Bakpotatis!!! Testa själva de var ur gott!!!
Kommentarer
Trackback